Tabung Shopping Kami

Man & Leen

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Amirul Haziq

Lilypie Kids Birthday tickers

Tasymin Nur Auni

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 31, 2011

:: Untuk Peserta Ms LAdybee 1st Giveaway ::


Oleh kerana esok (1 Jun 2011) adalah besday Mama Leen... so mama rasa nk umum pemenang2 GA yg mama leen buat tu... (sebenornya kt opis tak leh bukak tenet utk personal la...)



Setelah ditutup... didapati hanya 15 orang sahaja yg join GA ni.. xpela.. walaopon agak sedey tp menyenangkan keje Mama Leen nk pilih pemenang... sbb tak pyh undi2... sume dpt... sbb memang hadiah tu ditempah khas utk 15 pemenang shj.... Berikut jawapan kepada soklan2 yg mama sediakan :-
a. 30 Oktober 2010
b. 09 APril 2002
c. 01 Jun 2011
d. MErah
e. 9 bulan



3 org je yang jawab ngan tepat :-
6. Yana, mama falisha
10. Eliya Ezlin Alias
14. cikpuanhady

Dan peserta paling kretip tu ialah :-
1. Oshin-Jamel 

Klik kt link nama oshin tu... camane kretip beliau mencari jawapan.... ni setelah bincang ngan hubby... sbb entry oshin tu je manyak rona2.. kate opah mama leen.. hehehe




Yang lain2 kat bawah ni tetap akan dapat hadiah sbg tanda penghargaan kerana sudi join GA mama leen ni..
2. Zura_Habib
3. Nana
4. Bicara Hati Ibu Aisya
5. eB ezrin
7. annur_islam
8. Fadzillah Kamarudin
9. IntaN BerliaN
11. Eja Razak aka Mama Kyra ENTRY tak dapat dikesan kt blog beliau

12. azatiesayang  ENTRY tak dapat dikesan kt blog beliau
15. MamaRifqy  ENTRY tak dapat dikesan kt blog beliau
Kepada semua kat atas ni tolong email details kat deeladybee@gmail.com or lebih mudah sms jek kat 0139944995.. jgn lupe letak id taw.... 

Sebenarnya GA ni dibuat utk mengeratkan silaturrahim antara geng2 mama leen kt Geng Hot MAma Bloggers.. tp ada gek yg bukan ahli join GA ni kot... takpela.. rezeki memasing kan... boleh gek mama tambah kenalan....

hope kalau dipanjangkan usia dan dikurniakan kesihatan yg baik.. mama nk sgt jumpa kengkawan GHMB ni.... mesti sonok kan... 
k lah... kepada nama2 kat atas tu cpt2la bg details ek... 
HEHEHE.. KELAKO KAN,,,,.... PATOT BESDAY MOM DPT HADIAH... TP DA PULOP BG HADIAH KT ORANG.... MOGA MURAH REZEKI SY LAGI... BOLEH ANJUR GA MERAPU LAGI....
SAYANG UOLS SEME...... MMMUUUUAAAAHHHHH'
XOXO

Tuesday, May 24, 2011

:: Tutup Sudah ::

Selamat malam....GA Ms Ladybee kini ditutup... tenkiu pada yg join....
tunggu pengumuman ok...

NIte..... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Monday, May 23, 2011

:: Tik Tok Tik Tok ::




Uolsssssss... ada beberapa jam lagi sblm GA ni tamat


 sesape yg masih minat nk join... silakan... mAMA top up masa sampai kol 9 mlm esok (24/5/2011) sbb time tengahari x dpt nk on9.... bz....

skang nk lyn muvi ni..... sblm zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz




Sunday, May 22, 2011

::GARA-GARA GAS::

Petronas.... pilihan mak... huahuahuahua...

Gas ni mak sponsor bulan 11 tahun 2010.. masa tu dh lepas kenduri... dh dok umah sewa sendiri.. hehehehehe....

petang tadi papa nak goreng sotong... wat kudapan petAng... hujan2 mmg syok makan... dh siap sotong tu dilumur tepong... petik2 sekali tak nyala daaaaaaaaa..... rupanya gas dh habis
nasib baik mama dah siap msk utk mkn tghr (tp tak mkn kt umah.. g kenduri jiran blkg umah).. so lauk tu simpan utk dinner.... lauk sempoi... sayur campur ngan ikan tenggiri msk lemak cili api (yg ni papa masak).. oppppsssss.. sorry tadek gambo... sh hbs mkn dah pon....

ok.... sambung sotong tepong... nasib baik Mama dpt hadiah ni dari adik PKP Siti Nordiana

Multi Purpose Cooker
Adik Diana ni kenduri dia seminggu je pas tarikh kenduri Mama... dia tak dpt dtg kenduri mama sbb parents dia kuarantin tk bg kuar... huhuhuhu... sian D... 
pas dian kawin... dia sms tanya Mama suka masak tak.. mama kata skang sdg bljr YYYYYYYY?.. hehehehe... dia kata dia nk hadiahkan tu utk Mama... 

TQ D.. bg akak mende alah ni... at least bleh goreng sotong tu...... 
So, hari ni hari merasmi cooker tu....

Besh...... sotong tu... (periuk pink sblh tu Oshin Jamel yg kasik)
Saya syg mereka2 yg sayang saye...... muaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

Encik gas.. nnti gaji sy topup ek...... 



Saturday, May 21, 2011

::Giveaway: Siapa nak ole-ole dari Sabah dan Labuan::



dah pernah g sabah tahun 2008... maybe tahun depan g lagi utk sukan kementerian (KKM).

tapi nak gek join GA ni.

Mama nak tag Oshin Jamel, 'Ain Roxx, dan El. hehehehehe.. 
korang mesti teringin kan ole-ole dari Sabah..

KLIK sini utk join.

gud luck!!!!!!

::Besday Sista 'Ain Roxx::

Kek besh..... white coffee ngan white chocolate

diknon nyuap kak non

kak non nyuap diknon

nyuap cik pp merah

her laling...
luv ketat2

her mum :)

nyuap mum nya

my kazen yg very close dari kecik lagi .... dah mcm adik beradik... ... 
sharing memacam perkara...
beliau adalah adik selepas pemergian adik kesayangan

sambutan ini tak seberapa... just sbg tanda kasih dari seorang kakak kepada si adik... yg tak boleh dah nk celebrAte besday adik... 
harap beliau suka mkn kek tu dan pemberian kecil dari ku...
Ain Roxx... sayang kamu ketat2....



Friday, May 20, 2011

:: Hadiah I Love My ....... Contest ::

Ingat tak Mama join contest ni... 



Penganjurnya berbesar ati nak bagi hadiah kepada semua peserta... balik keje tadi g umah mak tengok ada surat2 utk mama.. 1 tu bil tipon... 1 lagi dlm envelope comel... bukak2 ada ini...




Mekaseh penganjurnya Nini-D.... comel... buleh wat tanda baca novel... hehehehehe


::Rezeki Mama::

Ingat entry ni?

pasal GA..





Hehehehe.... cer tengok picca kt bawah ni...

*

*

*

*

*
*


org lain yg diundi guna nombor.. tp Mama dia pakai nama sbb masa tu Mama Rayyan tercicir nama Mama sebagai peserta.. hehehehe... rezeki mama keciciran kt list tu.. anakanda Mama Rayyan tercabut nama MAma... alhamdulillah... nnti hadiah tu boleh letak hp Mama... sukeeenyeeeeee..... kembang kempis hidung yg selsema ni smbil tersenyum lebor mengepos entry ni... rezeki org demam yg baru dpt on9.. huhuhuhuhu


Klik kt gambor anak MamaRayyan tu atau SINI  untuk tengok sape lg yg menang...


:: MS LADYBEE 1st GIVEAWAY - update 21.05.2011 ::

Lagi 3 hari GA ni akan berakhir.. berikut update tentang peserta setakat ari ni (21/05/2011) @ 4.21pm...





1. Oshin-Jamel 
2. Zura_Habib
3. Nana
4. Bicara Hati Ibu Aisya
5. eB ezrin
6. Yana, mama falisha
7. annur_islam
8. Fadzillah Kamarudin
9. IntaN BerliaN
10. Eliya Ezlin Alias
11. Eja Razak aka Mama Kyra 



Kepada geng GHMB... mehle join.... huhuhuuhuhu






Good Luck....

Tuesday, May 17, 2011

:: Cameron Highlands ::

Baru ada mood nk hapdet blog beserta citer2 g Cameron Highlands weekend yg lepas...

Kitorang gerak dengan 2 biji keta ke Cameron dlm kol 10 lebih cenggitu... sampai pun dh 12 lebih... terus jumpe kwn key... dia tunjuk apartment yg kami nk sewa tu kat Puncak Arabela.. 
Sekali bukan apartment.. penthouse la.... 3 bilik, 3 bilk air.. lengkap ngan astro, dapor, 2 tingkat.... rm250.00... okeh tak? mestilah ok kan...dlm kol 5 cenggitu g la umah kwn abah kat Taman Kg. Sedia.. dh pekena kopi g jln2 kt Pasar Malam kt Brinchang.. byk jugalah yg diborong... kaktus, sayur, makanan, souvenir... mcm2 la... 

Esoknya pas check out kol 9 tu g kea farm lak.. mak borong sayur... Mama leen beli adiah utk adik mama si ain roxx tu ngan cik pp merahnya.... pas kea farm g cactus valley pulok.. kakak ipar kirim kaktus.. giler tinggi tempat tu.. mak kata len kali kalo g tak pyh beli kt cactus valley.. beli kt pasa mlm 2 kedai2 laen... hangit keta nnti.. hikhikhik.. dia gek yg memborong banyak.... Sebelum balik singgah bee farm... bobot nk sgt g tgk.. padahal takde ape2 pon... xpela... penuhi impiannya...

OTW balik tu singgah kat Sg. Koyan makan Nasi Ayam Gemas.. best gek la kat situ.. selesa... ada air-cond... samapai umah dh kol 3 lebih.. 
terusle susun2 kaktus kt cactus valley diumah,... 

totally seronok.. next time abah kata pakat2 g ramai2 lagi.. seronok... layan beberapa gambo ni ek.. selebihnya tgk kt Facebook la ye..


Comey dop???
Wajah kesayangan hamba.. my heroes
Mak ngan abah memilih strawbery

abah ngan cucu2
Mama & Papa.. chenta selamanya... very ketat2

NAG : Nasi Ayam Gemas

Our Cactus Valley. Cili tu beli kt JJ taw..




   Nk tegok picca laen sila ke album kt Facebook okeh.....

Thursday, May 12, 2011

:: The Confession of Shopaholic Part III ::

Tengok gambo kat bwh ni... ni seme mama beli on9 jek.....


Mama beli melalui FB... penjualnya Dottie Pinky aka Maurena Mulvy Burton... diperkenalkan oleh cuzie mama yg hot si 'ain roxx tu...


Barang yg mama penah beli ngan dia (ikut susunan belian)
1. Jam Tangan Guess (yg tali bulat2 kt kotak merah tu)
2. Handbag Coach (replica) kaler gold
3. Wristlet Coach (replica) kaler biru turqoise takde dlm gmbr.. missing in home
4. Jam Tangan Guess (tali putih) ngan SEIKO (utk papa)
5. Wristlet Coach poppy (ori) kaler pink (my feberet..pakai sampai skang)
6. Wallet Guess (pre-loved item beliau) ori tau
7. Coin Purse Roxy (preloved item beliau) yg bestnya dpt percuma handbag coach (replica) kaler cekelet tu
8. Handbag aka sling bag coach poppy


Puas ati beli barang ngan beliau... arwah adik pon banyak beli ngan dia... ni baru smlm byr deposit utk wristlet cam mama punye yg pink tu ... kwn mama nk beli.. tp kena byr depo dulu la... brg ori kena byr depo separoh.. tiap kali ada barang baru tak kira la dari pre-loved ke.. mesti beliau tag kat mama.. tak kisah pon nk beli ke tak.. tp dia menghargai customer beliau.... baru ni beli handbag coach poppy tu beliau bg tali hp coach ngan pelapik handphone.... kowang2 kalo nk beli brg ngan beliau add la beliau ok... kat FB je... InsyaAllah beliau akan bg best price kt anda semua.....

hehehehe... papa baru perasan mama pakai beg tu....

Footnote : Esok Jumaat, papa dh sound tadi tak pyh kuar g jln tengahari... dok rehat je kt ofis.. (tak bg mama bersoping lagi)

tu je la nak buat perakuan.....

Wednesday, May 11, 2011

:: My Cute Little Diary 1st Anniversary Giveaway ::

Jom kite pakat join GA Cute Mum ni... klik kt banner ni ek... 


Ni gambar Mama untuk Cute Mum tau status Mama...


Ngehngeh..... 

Saye merupakan seorang isteri kepada lelaki yang bernama Che Mansor b. Abdul Razak (chenta hatiku) sejak 30.10.2010. Seorang mama kepada seorang anak lelaki yang dompot bobot Amirul Haziq (anak dengan psgn terdahulu) berusia 9 tahun.. Juga sekarang memikul tanggungjawab sebagai mama kepada 2 orang anak perempuan kepada Allahyarhamah adik saye yang kembali ke rahmatullah pada 27 Januari 2011.. Anak-anak itu Nur Adriana Batrisyia berusia 7 tahun dan  Alesya Nurjeha yang baru berusia 1 tahun 2 bulan.. tanggungjawab menjaga amanah arwah adik dipikul bersama Ayahanda Hj. Mohamed Yunus b. Mohamed Salim dan Bonda Hajjah Apipah bt. Abidin.

Mama dah follow blog cute ni sejak awal April ari tu rasanya sbb masa tu teruja tengok wajah cute miut Mama Uyun ni kat heartbeat... pastu tengok2 blog cumill tu ada plak serangga peberet mama iaitu ladybugs.. teros terpikat.... melekat.... 

Mama nak wish kat mama uyun




Tarikh tutup 23.05.2011 @12.00 noon
... tak lama dahhhhh...


:: Planning untuk weekend ni ::

Hehehehe.. ekceli since tahun lepas pas kenduri lagi mama plan nk bwk mak ngan abah ke cameron. masa tu arwah wani ada lagi... plan2.. tak jadi2 nak pegi.. last2 masa last week dok sesaje tanya papa y not weekend next week (this weekla) bawak mak abah, anak2 g cameron.. 

memula abah kata banyak kenduri kawin.. mama kata kenduri tu banyak bulan jun.. pastu terus jek dia setuju.. so mama pakat ngan key (ex-BIL) suh dia take leave utk weekend ni memandangkan keje dia sbg penguatkuasa  JPJ tak tentu masa jadual keje... dia pon kate okeh je... dia yg bookingkan penginapan... ala satu mlm je... ahad dah blk sbb isnin abg yoi ngan kakak ada exam kafa.....

dlm kepala mama ni InsyaAllah kalau takde aral tempat2 ni mama nak g...

Ladang teh


soping2

soping lagi

strawberry park

cactus valley
ni kali pertama seumur hidup mama nak g Cameron Highlands.... jakun la plak.... mama dh mintak izin papa nak beli cactus...... sbb kt umah dh ada tempat utk letak cactus tu... hehehehehe

tak sabarnya nak pegi.... Sabtu ni Mama, Papa, Abg Yoi, Abah, Mak, Isya, Jeha dan Key akan g cameron.... yipppyyyyyy yeayyyyyyy...... 

Isnin mama punye cuti dah approved... Rabu baru keje... 
Selamat Hari Wesak bg yang menyambut hari tersebut......


:: Selamat Hari Jururawat ::

Pada hari ini.. pada setiap tahun... merupakan Hari Jururawat Sedunia.. Mama nak wish kt sume jururawat especiallt kat HKL tempat Mama mencari rezeki ini


Semoga kamu semua menjalankan tugas dengan baik.. penuh kasih sayang... 

Ari sabtu ni nurse kt HKL buat sukaneka.. tak lama lagi ada Nurses Nite.. biasanya Kelab Sukan akan sponsor meja.. mesti mama pergi.. tp tengok tempat gak.... last year g ngan Papa time cintan2 hehehehehe... tahun ni tak tahu la g ke tak... wait n see....

SELAMAT HARI JURURAWAT

::"Giveaway by Lulu-Pages and Dyahaha's Little Cottage"::

Mama Leen di Tag oleh adinda Oshin-Jamel untuk join GA ni 


Moh kite klik kat banner utk join ok... 

Mama nak tag 




:: MS LADYBEE 1st GIVEAWAY - update 12.05.2011 ::

Ari ni ari kedua GA dari Mama Leen berlangsung.. ALhamdulillah.. ada gek yang sudi menjoinkan diri.. So berikut sedikit update tentang peserta




1. Oshin-Jamel 
2. Zura_Habib
3. Nana
4. Bicara Hati Ibu Aisya
5. eB ezrin
6. Yana, mama falisha
7. annur_islam
8. Fadzillah Kamarudin
9. IntaN BerliaN
10. Eliya Ezlin Alias
11. Eja Razak aka Mama Kyra 


Senarai ni akan dihapdet dari masa ke semasa ye... TQ uols sbb sudi join GA tak seberapa ini...


Ni sebagai menghargai kalian di Geng Hot Mama Bloggers (GHMB).. sbb tu Mama nak buat GA ni.. hadiah tak seberapa tapi ditempah khas utk kamu2 yg menang....


Good Luck.... 


Footnote : nampaknya mungkin ada yg bukan dari ahli GHMB.. Mama akan pertimbangkan hadiah2 laen atas kesudian mereka menjoinkan diri sebagai tanda penghargaan.. (ni kena bincang ngan Menteri Kewangan Mama dulu..)

:: ~ Hsue Craft 2nd Giveaway ~ ::

Masa ber'bw' kat blog Nini-D Mama tertengok entry GA ni.... sangat comel... so Mama nak join gak dengan harapan berbunga dapat la menang kan... 

 Sila lah klik di banner tersebut utk join ye... 

Kat blog penganjur tu banyak hasil kerja tangan beliau yg comel2 dan sungguhla kretip smpai mata Mama tak kedip2 pon tengok sume nya... semua nya memikat ati... tapi ada satu ni yg Mama suka... 

*

*

*

*

*

*


tadaaaaaaa.... 


comelnya....... ada munge2... kaler pink... cantekkkkk... kalaulah Mama dipilih sebagai pemenang... Mama nk hadiah tu la.... boleh letak gambar Mama yg comel2..(yekkkkkkssssss perasan..boleh muntah darah org yg baca ni))......

Mama nak tag Mama Oshin ngan Mama Likha... sbb diorg pon comel.. 
dan sape2 yg baca blog ni pon boleh join...

tarikh tutup lambat lagi.... 15 Jun 2011


Sekian, terimalah penyertaan mama ini ye penganjur..... 

Monday, May 9, 2011

:: ~ Ms Ladybee 1st GiveAway ~ ::

Sebagai memenuhi janji yg Mama Leen buat sebelum ni untuk buat GiveAway istimewa utk geng2 kat GHMB ... sebagai tanda penghargaan dan persahabatan maka dengan ini Mama Leen dengan tersenyum lebornya selebor badan Mama Leen nak buat GA tersebut... 

Ni SYARAT2 untuk uols ikot ek....

1. 1st of all mestilah follower blog weng2 ni
2. Off cos berdaftar dlm keahlian GHMB
3. wat entry bertajuk MS LADYBEE 1st GIVEAWAY ~
4. Copy banner c0m0t kat atas tu & paste la kt entry korang.. kat side bar nk letak pon boleyyyy
5. Jawab 5 soalan cecupak kt bawah ni :-
a. Bila Mama Leen punye tarikh wedding?
b. Bila besday My Bobot a.k.a Amirul Haziq?
c. Bila Mama Leen akan sambut besday?
d. Apakah warna kegemaran Mama Leen?
e. Dah bape bulan Mama Leen benceburkan diri dlm dunia blog ni?
6. Dah pasti dengan jawapan korang tu dan ikot seme syarat2 kt atas tu silalah tinggalkan jejak korang beserta link kt ruangan komen di entry ni hokehh......
7. Jangan lupe tagla geng2 kat GHMB ni ok.... 

GA ni berjalan selama 2 minggu jek... bermula ari ni (10.05.2011) dan akan berakhir pada 24.05.2011 jam 12.00 tengahari...

Keputusan akan diumumkan pada hari lahir Mama Leen jam 12 tengahari.... 

Hanya 15 orang dari GHMB ni akan dipilih secara undi untuk menerima gift yg cumellll yg ditempah khas utk uols yg bertuah tu ye.... dan 2 org lagi akan dipilih sebagai peserta paling bertuah @ hot untuk menerima gift yg special sket....

BEST OF LUCK untuk UOLS seme....

:: Suka Suka GA Mama Rayyan ::

Hehehehe... jom join GA sempoi ni.... Mama suka-suka nk join sebab Mama Rayyan suka-suka anjurkan contest ni..... 

Klik aje banner di atas utk join ek...


cepat2... tarikh tutup 15 Mei 2011...

Mama nak tag :

Mama Oshin ngan Mummy 'ain

Sunday, May 8, 2011

:: Di Hari Ibu ::

Pagi ni g bekfes seperti biasa di Aki's Corner... makan 2 keping roti canai.. lapo... malam tadi mkn nasi goreng kt umah mak tp sket jek.. pastu lapo... dah tekad mlm2 kalo lapar tamo makan berat... sbb dh beli quaker oat 3in1... kena gelak ngan dia jek..

pas blk umah isya kata dia nk g kubur ngan along.. dia balik dia citer kubur arwah mama banyak rumput.. papa kite kata arwah mama baik.. sbb tu rumput tumbuh nk bg sejuk kubur mama.. sayu gak dengar.. pokok yg Mama lin tanam tu hidup, hijau jek.. alhamdulillah....

pastu Papa bawak mama g kedai 2 hengget.. soping brg dapor sket.. pastu g beli ikan.. nk masak tengahari ni.. mama decide nk buat masak kicap je.. senang..
pastu makan kt umah mak..

sodap......... feveret mama ni....
 sambil mama masak... papa sibuk ngan akuarium dia tu... siap beli tipuware 
kt kedai 2 hengget td utk buat filter air akuarium tu... 

Water filter for akuarium invented by my Hubby.....

Skang dah siap makan... Mama mau sambung baca novel.... nanti kite hapdet lg ok....


Saturday, May 7, 2011

::Happy Mother's Day ::

First off all.. Mama leen nk wish happy mother's day pada mak...mak mertua... sume kwn2... sedara mara yg ib u2 diluar sana...

khamis lepas g umah mak pas blk teje... terus isya panggi...

Isya : Mama leen.. ni mama leen punyer
Mama : Ape ni kakak?
Isya : Kad.. ari ahad kan ari ibu.. kite buatla untuk mama leen...

terharu...rasa nk menanfis.... kalau Arwah mamanya masih ada...kad ni mesti utk mamanya... 


terharu sesangat.. memang nangis pas baca.... Mama leen pon syg kakak, adik ngan abg yoi....

ari ni (7.5.2011) laling pos yg ni kt wall fb... 

Nyonya Mansor epi mades day laling


apepon saya sangat bahagia bersama ape yg saya ada sekarang.. ALhamdulillah... moga kebahagiaan ini mendapat keredhaan Allah dan kekal utk selamanya...Amin..
 
 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...